szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lett gazdaság növekedése az idei első és második negyedévben 4-5 százalék körüli lesz a balti ország pénzügyminisztere szerint. A hivatalos kormányvárakozásban 2 százalékos idei gazdaságnövekedés szerepel, ami Andris Vilks szerint azonban "jóval nagyobb lesz".

A pénzügyminiszter 90 százalékos esélyt lát arra, hogy Lettország 2014-ben bevezeti az eurót.

A Standard & Poor's múlt héten visszaemelte a befektetési ajánlású adósosztályzati kategóriába a balti országot egyebek mellett a költségvetési fegyelem fenntartása melletti lett kormányelkötelezettségre hivatkozva.

A nemzetközi hitelminősítő azt közölte, hogy Lettország hosszú és rövid futamidejű hazai és küladósságának besorolása az eddigi "BB plusz/B"-ről egy fokozattal "BBB mínusz/A-3"-ra javul. A "BBB mínusz" a hitelminősítői gyakorlatban a befektetési ajánlású osztályzati kategória alapszintje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Ismét beázott a Szent János Kórház szülészete

Ismét beázott a Szent János Kórház szülészete

Csányi Sándor cége ráfekszik az agrárszakképzésre

Csányi Sándor cége ráfekszik az agrárszakképzésre