szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint az Orbán-kormány félidőre a közvélemény-kutatások szerint elvesztette a társadalom, a konjunktúraindexek alapján pedig a befektetők bizalmát.

Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: noha a Fidesz "jól elvan" saját klientúrájának építésével, "de erre rámegy az ország".

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a pénzügyi-gazdasági válság 2008. őszi kezdete óta egyetlen hónap alatt sem zuhant még akkorát a GKI Gazdaságkutató Intézet bizalmi indexe, mint májusban: az ipari cégek várakozása drámaian, a kereskedelmieké jelentősen, az építőipariaké kissé romlott, csak a szolgáltató vállalatoké nem változott. A GKI szerint ilyen negatív vélemények legutóbb 2009 végén jellemezték a magyar gazdaságot.

Az MSZP-s politikus arra is kitért, hogy a konjunktúraindex szerint a foglalkoztatási hajlandóság a szolgáltatások kivételével minden ágazatban romlott, ami a munkanélküliség további növekedéséhez vezethet.

Burány Sándor a parlamentben
©

Burány Sándor az ágazati különadóknak tulajdonította, hogy az első negyedévben recesszióba fordult a gazdaság, és hangsúlyozta: ezekkel, valamint a helyükbe lépő új adóterhekkel magyarázható, hogy az Európai Bizottság éves szinten is visszaesést jósol Magyarországnak.

Hozzátette: a bizottság országjelentése bírálta az egykulcsos adórendszert is, mert bár az alacsony keresetűek helyzetét rontotta, nem járult hozzá a foglalkoztatás növeléséhez.

A szocialista politikus idézte az Új Széchenyi Tervet is, mondván, az stabil jogi-gazdasági környezet kialakítását sürgette, a kormány viszont ezzel szemben bizonytalanságot teremtett és évközi adóemelések sorát hajtotta végre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
444.hu: Háziorvosokat mozgósítanak, annyira kevés az orvos a nyíregyházi Jósa András Kórházban

444.hu: Háziorvosokat mozgósítanak, annyira kevés az orvos a nyíregyházi Jósa András Kórházban

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől