szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tavaly novemberi indítása óta az otthoni jegynyomtatás lehetőségével több mint ötvenezerszer éltek. A fejlődés lassú, de folyamatos - egyre többen veszik igénybe a MÁV-Start négy éve bevezetett internetes jegyértékesítési rendszerét is.

A távirati iroda érdeklődésére a vasúttársaság azt közölte, hogy az internetes jegyekből eddig összesen két és fél millió belföldi vasúti jegyet értékesítettek, és ez az összes vasúti jegyeladás 3,5 százalékát teszi ki. Ez az előzetes elvárásoknak megfelelő, lassan, de folyamatosan n azok száma, akik az online jegyvásárlással élnek. Az internetes jegyértékesítés egyelőre nem hozott anyagi megtakarítást a cég számára, de a MÁV-Start szerint a szolgáltatás fejlesztéssel többlet lehetőséget nyújtanak az utasoknak.

A cég közleményében a MÁV-Start emlékeztet arra, hogy az internetes jegyértékesítés fejlesztése folyamatos, és az idén májustól a mobilegyenleg terhére is vehető online vonatjegy. Egészen pontosan: a teljes árú belföldi menetjegy, hely- és pótjegy, élőállat- és kerékpárjegy, és az ilyen módon megváltott vasúti jegyek esetében is lehetőség van az otthoni nyomtatásra. (Otthoni printeléssel belföldi menetjegyet, pót- és helyjegyet, élőállat- illetve kerékpárjegyet lehet vásárolni.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!