szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak csekély mértékben változott és szűk határok között ingadozott a forint csütörtökön, a főbb devizákkal szemben pedig eltérően alakult az árfolyama.

Az eurót délután 286,30 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, szemben az előző esti 286,10 forinttal. Az euró jegyzése csütörtökön szűk határok között, 285,95 és 286,81 forint között alakult.

A forint csekély mértékben gyengült a svájci frankkal szemben is, melynek jegyzése csütörtök délután 237,04 forinton állt, szemben a szerda esti 236,78 forinttal. 

A dollárral és a jennel szemben ugyanakkor szerény forinterősödés volt észlelhető csütörtökön: a dollár jegyzése 215,70 forintra csökkent az előző esti 215,98 forintról, a japán jené pedig 2,5606 forintra 2,5635 forintról.

Az euró árfolyama lassan, csekély ingadozással, de folyamatosan emelkedik a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot világszerte fokozó makrogazdasági mutatók és pénzügy-politikai jelzések hatására. Csütörtök délután az eurót 1,3273 dolláron jegyezték, míg az előző este 1,3240 dolláron. 

Szerdán nap közben 1,33 dollár felett is volt jegyzés, amire utoljára az idén április elején volt példa. Az euró idei árfolyamcsúcsa a március elején elért 1,3486 dollár volt, amit szerdán egy centtel közelített meg.

Csütörtökön a lengyel zloty 0,06 százalékkal 4,0713-as eurójegyzésre erősödött, a cseh korona 0,14 százalékkal 25,21-es, a román lej 0,08 százalékkal 4,4765-ös eurójegyzésre gyengült.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén