szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszabadság információi szerint Oroszország hajlandó lenne akár egymilliárd eurós hitelt folyósítani a paksi beruházás számára, ehhez ugyanakkor egy hiteles, nemzetközi bank garanciáit fogadnák csak el, vagy tulajdonrészt kérnének a magyar atomerőműből.

Oroszország hajlandó lenne akár egymilliárd eurós hitelt folyósítani a paksi beruházás számára, ehhez ugyanakkor egy hiteles, nemzetközi bank garanciáit fogadnák csak el, vagy tulajdonrészt kérnének a magyar atomerőműből - írja a nol.hu. A Népszabadság információi szerint bár Orbán Viktor január végi moszkvai látogatásán Dimitrij Medvegyev orosz kormányfő lenne a partnere, biztosra vehető, hogy a legfontosabb kérdésekben Putyin elnök mondja majd ki a végső szót.

A napilap emlékeztet arra, hogy Paks ügye már a 2010 novemberi Putyin-Orbán találkozón is égető téma volt, de a magyar miniszterelnök akkor olyan kéréssel állt elő, amit Putyin - még miniszterelnökként - mondhatni lesöpört az asztalról. A magyar ajánlat szerint az orosz hitelnek csak egy részét fordították volna a paksi erőműre, a többi forrást szabad felhasználásra igényelte volna az Orbán-kormány.

A tárgyalások hangulatát azonban alighanem áthatja majd az orosz részről egy ideje érzékelhető bizalmatlanság, melyet a Moszkva tér átnevezése és a Szurgutnyeftyegaz Mol-ból történő kipaterolása okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!