szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka, Lengyelországban ez az arány 1,4, Romániában és Szlovákiában 2,1, míg Csehországban 1,0 százalék – írta a Népszava hétfőn a Világbank adatait ismertetve.

Magyarországról mintegy 462 ezren vándoroltak ki, ami a lakosság 4,6 százaléka, a legkedveltebb célpontok Németország és Nagy-Britannia – írta a lap.

Globálisan a hazautalások mértéke a Világbank becslései alapján elérik a 414 milliárd dollárt, 2016-ig pedig 540 milliárd dollár körüli szintre emelkedhetnek, Kelet-Közép-Európában a hazautalás a külfölditőke-befektetést követően a második legnagyobb külső pénzügyi forrást jelenti az országok gazdasága számára – olvasható a Népszavában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!