szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatmilliárd forintra is rúghat annak MNB-reklámkampánynak az összege, amelyet most a kormányzati kommunikációs kampányok elnyerésében elég ügyes IMG kapott meg.

A jegybank kommunikációs kampányt indít, amellyel a Növekedési Hitelprogramot (NHP) népszerűsítik. Az MNB honlapja szerint a program pénzügyi keretének legfeljebb 0,3 százalékát kitevő összeg költhető a program megismertetésére. Ez azt jelenti, hogy a program jelenleg (tavaly októbertől idén év végig) zajló etapjára szánt 2000 milliárd forintból 6 milliárd forint kommunikációra mehet. (Ha az első, tavalyi etapban kiosztott 700 milliárd forintot is belevesszük, akkor a kampány keretében 8,1 milliárd forintot költhetnek el.)

Az erre kiírt tendert az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte. Aki nem tudná, kik ők, azok olvassák el a hvg.hu Tízmilliárdos pénzpumpa lett a kormány kedvenc médiaügynöksége című, illetve az Így lett egyeduralkodó a kormány kedvenc ügynöksége című cikkeit.

Az MNB azt írja még, hogy máshol bezzeg a programok pénzügyi keretének 0,5-1 százalékát fordítják tájékoztatásra, és hogy a tender nyilvános volt.

Az egészre szerintük azért van szükség, mert "a kis- és középvállalkozók széles körű és részletekbe menő tájékoztatására van szükség, amellyel tovább fokozható a program sikere".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist