szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen kb. 150 millió forintot költ az állam az országgyűlési képviselők lakhatására: 120-180 ezer forintokért bérelnek nekik olyan budapesti lakásokat, amelyek nem lehetnek nagyobbak 50 négyzetméternél.

Havi 186 ezer forintért bérel lakást a VI. kerület nem túl felkapott részén, az Eötvös utcában az egyik parlamenti képviselőnek az Országgyűlési Hivatal – írta a keddi Blikk. Ez a törvényben meghatározott legnagyobb összeg, amiért lakást bérelhet az állam az országgyűlési képviselőknek.

A jogszabály szerint a képviselőknek legalább 35, de legfeljebb 50 négyzetméteres lakást bérelhet a Országgyűlési Hivatal.

Ez a lakás a rekorder, de a többi ingatlan bérleti díjánál sem fukarkodnak az adófizetők pénzével. Az újlipótvárosi Hegedűs Gyula, illetve a Pannónia utcában például 138-180 ezer forintért vesznek ki albérletet a képviselőknek, a II. kerületi Szász Károly utcában 122 ezerért, a Belvárosban pedig 118-156 ezer forintért. Az egyik képviselő közvetlenül a Parlament mellett, a Kossuth téren lakik havi 156 ezer forintért.

Hétfőig egyébként 81 képviselő élt a lakhatási lehetőséggel, 13 szerződést már meg is kötött az Országgyűlési Hivatal.

A lap szerint havi átlag 150 ezer forintos bérleti díjjal számolva a hivatal csaknem 150 millió forintot költ a képviselők lakhatására. Ám tekintve, hogy az igények száma állandóan változik, az összeg csak hozzávetőleges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!