szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali lemondását követeli az MSZP. Az ellenzéki párt értékelése szerint a Fidesz ahelyett, hogy megoldotta volna a devizahitelesek problémáját, egy újabbal tetézte azt.

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke arra reagált, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte: gyakorlatilag minden érintett devizahitelre kötelező lesz a forintosítás.

Az ellenzéki politikus szerint Varga Mihály azért alkalmatlan feladatára és azért kell távoznia, mert rövid idő alatt kétszer hazudott. Először akkor, amikor azt állította, hogy nem tudott Vida Ildikónak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének "korrupciós érintettségéről" – mondta.

Burány Sándor közölte, másodszor akkor hazudott a miniszter az országnak, amikor azt nyilatkozta, hogy a devizahitelek forintosítása nem lesz kötelező.

A szocialista képviselő úgy fogalmazott, ami a devizahitelesek ügyében zajlik, az több a soknál, betelt a pohár. Értékelése szerint a devizahitelek aktuális árfolyamon való forintosítása azonnal és durván megemeli családok havi törlesztőrészletét.

Burány Sándor közölte, a Fidesz ahelyett, hogy megoldotta volna problémát, egy újabbal tetézte azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint egymillió regisztrált fertőzött van Spanyolországban

Már több mint egymillió regisztrált fertőzött van Spanyolországban

Felfüggesztették Czeglédy Csaba ügyvédi engedélyét

Felfüggesztették Czeglédy Csaba ügyvédi engedélyét

Elvette a kormány a helyi tömegközlekedés állami támogatását is a településektől

Elvette a kormány a helyi tömegközlekedés állami támogatását is a településektől