szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar gázt szállít a francia GdF az ukrán Naftogaznak – írja pénteki számában a Világgazdaság.

Magyarország felől napi 2,6 millió köbméter gázt kap Ukrajna, az eladó a Világgazdaság szerint a francia GdF Suez, amely a MET-től vásárolt, vagy kapott nyugati gázt továbbítja. Utóbbi arra vonatkozik, hogy a MET részben gázzal fizeti ki a francia céget a Dunamenti Erőműből – írja a lap.

A titokzatos tulajdonosi hátterű, viszont a magyar kormány kegyeiben lévő MET-ről igen részletes anyag jelent meg a 444.hu-n, amelyet itt olvashat végig.

A Világgazdaság arról is ír, hogy a magyar-szlovák gázvezeték tesztüzeme a végéhez közeledik, a vezetéken már napok óta érkezik a nagynyomású gáz, csütörtökön már kétmillió köbméternyi érkezett az FGSZ Zrt. vecsési gázközpontjába. A tavalyi választások előtt Orbán Viktor és Robert Fico által átadott vezeték beélesítése már január elején meg kellett volna, hogy történjen, de műszaki problémák miatt ez csúszott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid nyerte az El Clásicót

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda