szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen több mint 3,5 milliárd forintos buszbeszerzési pályázatokon nyert egy Apáthy Endréhez köthető társaság

A hídépítésben (erről itt, itt és itt olvashat) és a vízilabdában (erről meg itt olvashat) egyaránt „nevet szerzett” Apáthy Endre és családja – legalábbis áttételesen – új lábat növeszteni látszik: ezúttal 3 autóbusz-beszerzési tendert nyert a felesége és fia tulajdonában lévő cég. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. által, 19 új, közösségi közlekedésre alkalmas városi szóló autóbusz beszerzésére, valamint 10 új autóbusz és további tíz, illetve hét használt autóbusz lízing fomájában történő beszerzésére kiírt pályázatok mindegyikét az Andrew’s Leasing Zrt. nyerte összesen valamivel több mint 3,66 milliárd forint értékben – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az Andrew’s Leasing Zrt. tulajdonosa az 1997. augusztus közepén alapított RECONTRA Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft., amelynek alapítója és jelenlegi tulajdonosa Apáthy Endréné és Apáthy Zoltán Endre.

A tendernyertes társaságot 2000. október végén alapították PSK-LHS Lízing Részvénytársaság néven, majd több névváltoztatás után jelenleg City-Leasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. néven fut, ezt a nevet idén június 16-án kapta, ekkor lépett be a cégbe a Recontra. A szóban forgó pályázatokra feltehetően még korábbi nevén, Andrew’s Leasing Zrt.-ként jelentkezett. Az a névváltozás ugyancsak egy tulajdonosváltáshoz kapcsolódik, akkor Kocsis Endre lépett az osztrák Gara RPK Grundstücksverwaltungs GmbH helyére.

A City(Andrew’s)-Leasing tavaly csaknem 36 millió forint adózott veszteséget hozott össze, az egy évvel korábbi 6,4 milliós nyereség után.

Apáthyék családi „vezércégében”, a 2012. nyarán alapított A-Group Investment Kft.-ben közösen alapító és tulajdonos Apáthy Endre, Apáthy Zoltán Endre és Apáthy Judit, a pályáját gyakorlatilag teljes egészében a Hídépító Vállalatnál, illetve jogutódjánál a Hídépítő Zrt.-nél töltő Apáthy Endre lánya. Mellettük ugyancsak a cég létrejötténél fogva tulajdonos Balogh Attila Gergely, akit ugyanazon a lakcímen tart nyilván az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisa, mint Apáthy Endrét és lányát. A család ezen a cégen keresztül birtokolja és menedzseli építő-, hídépítő-, borászati és idegenforgalmi cégeiket – közöttük például a Lajvér Borászatot, a Hídtechnikát, a Hídépítőt, a különféle hidas vállalkozásokat. A tendernyertes cég székhelye ugyanabban az épületben van, mint az A-Group székhelye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!