szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább csúszik az állami MVM Net Zrt. 450 MHz-es mobilhálózatának megvalósítása, amely 13 milliárd forintból tenné lehetővé például a mérőórák kommunikációját. A villamos művek leányvállalatának egyik legnagyobb beruházása a legnagyobb fejtörést okozza a nemrég kinevezett új vezérigazgatónak, Krénusz Kornélnak. A projekt nemcsak késik ugyanis, a megtérülése is bizonytalan a szakértők szerint – írja a szerdai Népszabadság.

Tavasszal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 12 millió forintra büntette a céget, mert nem teljesítette a hatósági szerződésben foglaltakat: 2014 végére az egy számjegyű utak mentén, illetve 9 nagyvárosban már működnie kellett volna a rendszernek. Határozatban kötelezték az MVM Net-et, hogy június 30-ig biztosítson adatátviteli kapacitást ez említett helyeken – emlékeztetnek a cikkben.

Lejárt az újabb határidő, a lap ezért megkérdezte a médiahatóságot, hogy teljesítette-e az MVM Net a határozatban foglaltakat. A válasz szerint a teljesítésről a cég beszámolót készít, amelyet a hatóság majd megvizsgál. Kérdezték az állami céget is, de onnan nem válaszoltak.

A Népszabadság úgy tudja: a hálózatból még csak néhány tesztállomás van meg, és az sem egyértelmű, választott-e szállítót az állami cég. Így kérdés, hogy a tesztrendszereket elfogadja-e a hatóság. A negyedik – állami – mobilrendszert eredetileg tízmilliárd forintból tervezték megvalósítani, majd ez a technológiaváltás miatt 13 milliárdra nőtt, és ma már 18 milliárdos beruházásról hallani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windows 10 van a gépén? Kellemetlen meglepetés érheti

Windows 10 van a gépén? Kellemetlen meglepetés érheti

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett