szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április 7-e óta nyomoznak egy gyanúsított ellen csalás gyanúja miatt a tegnap kipattant aranyhamisítási ügyben – tudta meg a hvg.hu.

A Nemzeti Nyomozó Iroda április 7-én rendelt el nyomozást csalás gyanúja miatt egy gyanúsított ellen a hamisított aranytömbök ügyében – közölte az ORFK a hvg.hu kérdésére.

Azt írták, az eljárás során házkutatásokra, lefoglalásokra és tanúkihallgatásokra is sor került, de a folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel nem adnak további információt.

©

A napi.hu tegnap írt arról, hogy pénzintézetek és ismert milliárdos üzletemberek kaptak trombitarézből készült aranytömböket több száz milliós kölcsönök fedezetéül a Kézizálog Zrt.-től.

A portál felidézte, hogy a Bíró Péter egyszemélyes tulajdonában álló cég már év elején csődöt mondott és sem a pénzintézetek, sem a milliárdosok nem vállalják nyilvánosan, hogy rászedték őket.

Egy vidéki pénzintézet 600 millió forintos kölcsönét bánja, egy ismert budai nagytőkésnek pedig 300 millió forintos kölcsöne ment a levesbe – fogalmazott a beszámoló.

Egy másik neves milliárdost kétmilliárd forinttól fosztottak meg azzal, hogy a fedezetül adott aranytömbök valójában trombitarézből készültek. Az aranyrudakról még az aranyborítást is lespórolta a hamisító – írta a napi.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!