szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lekapcsolták a gázszolgáltatást az előzetesben ülő mulatós zenész érdekeltségébe tartozó lakópark lakásainak nagyjából felében. Több tucat rendesen fizető fogyasztó vált így érintetté Lagzi Lajcsi gáz- és áramlopási botrányában.

Kedd este körülbelül negyven lakásban lekapcsolták a gázt a Boglárka apartmanparkban, Tatán. Ez az a komplexum, ahol Lagzi Lajcsi lopta az áramot a gyanú szerint - adta hírül a Bors.

Eddig csak sejteni lehetett, hogy a mulatós zenész érdekeltségébe tartozó lakóparkban nemcsak az áramot, hanem a gázt is lopták, de most egyértelművé vált a lakók számára, hogy nagy a baj. A komplexum hatvan lakásának több mint felénél kapcsolták ki a gázt, ami azt jelenti, hogy fűtés, gáz és meleg víz nélkül maradtak. Sok kisgyerekes család is érintett az intézkedésben.

©

Egy lakó a lapnak azt mondta, nem tudják, mi jöhet még, ezért több bérlővel együtt úgy döntöttek, kiköltöznek, amint tudnak. Azt mondta, kétségbe vannak esve, mert hiába fizették rendesen a megállapított összegeket, most mégis az a vége, hogy nem tudnak fűteni, miközben "a társasház tele van gyerekekkel". A lap munkatársa lefotózta a gázszekrényt is, ahol jól látszott az eltávolított gázórák helye.

A szolgáltatást a bérelt ingatlanokban kapcsolták ki, a lap információi szerint azokat a lakásokat, amelyeket megvettek a lakók, csak végigjárták a szolgáltató emberei, de nem kapcsolták ki a gázt.

Galambos Lajost, a feleségét, Bogit, valamint harmadik társukat kedden vették őrizetbe. A zenész Mocsa melletti birtokán, Boldogasszonypusztán, a szintén a tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Lakóparkban korábban illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak, az ügyészség szerint a kár 30 millió is lehet. A zenész jelenleg előzetesben van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parti Nagy Lajos: Örülök, hogy van a hvg360!

Parti Nagy Lajos: Örülök, hogy van a hvg360!

Trump, Putyin és öt kínai bérgyilkos is megkapta az idei anti-Nobel-díjat

Trump, Putyin és öt kínai bérgyilkos is megkapta az idei anti-Nobel-díjat

Szél javaslata: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak

Szél javaslata: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak