szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vlagyimir Putyin azért kezdeményezett tárgyalást Orbán Viktorral, hogy szövetségeseket találjon az Oroszország elleni gazdasági szankciók ellenpontozásához – írta a Népszabadság, amely úgy értesült, a paksi bővítés mellett fegyvereladásról és a honvédségi helikopterek beszerzéséről is szó lehet a találkozón.

Moszkva „megfogalmazza érdekeit" a fegyvereladást, illetve a honvédségi helikopterbeszerzést illetően is Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor várható moszkvai találkozóján – idézett meg nem nevezett forrásokat a Népszabadság.

A magyar tervekben legfeljebb harminc helikopter beszerzése szerepel, ennek becsült forrásigénye 142 milliárd forint. Az idei büdzsé nem tartalmazza ezt a kiadást, de a Népszabadságnak azt mondták, hogy Orbán Viktor egymaga is döntést hozhat ilyen súlyú stratégiai kérdésben.

A paksi erőmű bővítése is napirenden lesz a Putyin–Orbán-találkozón, a lap forrásai szerint ebben az ügyben a magyar kormány nem bizonytalanodott el, csak Brüsszel húzza az időt.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin februárban találkozhat újra Moszkvában, egy évvel budapesti megbeszélésük után. A Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, a mostani találkozót Moszkva kezdeményezte.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!