szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem 675 millió forint értékű hamis edényszállítmányt foglaltak le a NAV pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzéskor - közölte az adóhivatal.

A pénzügyőrök Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú járműszerelvényt, amely a fuvarokmányok szerint asztali, konyhai és háztartási árut szállított mintegy 4,8 millió forint értékben.

A gépjármű átvizsgálásakor azonban kiderült, hogy a szállított áruk értéke a bejelentett értéktől jóval magasabb, közel 675 millió forint. Az edénykészletekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

Az adóhivatal munkatársai a vásárlók megtévesztésére alkalmas, 1150 darab hamisítványt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek.

Arról is beszámoltak, hogy ugyanarra a budapesti címre, ahova az ellenőrzött szlovák járműszerelvény tartott, az ekáer egy másik szállítmány érkezését is jelezte, ezért a pénzügyőrök átvizsgálták az adott fővárosi címen található raktárt, ahol 272 darab edénykészletet találtak.

Ezek az edények is a vevők megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak, az adóhatóság munkatársai a mintegy 160 millió forint értékű árukészletet lefoglalták, és ebben az esetben is megtették a feljelentést iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Az idősszervezet nem idősávot kér a kormánytól, hanem két másik dolgot

Az idősszervezet nem idősávot kér a kormánytól, hanem két másik dolgot

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt