szerző:
hvg.hu

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: újabb gyárat épít Kecskeméten a Mercedes; irányt vált a nagy állami borászat Tokajban; már Magyarországon is hódít a közösségi iroda, nem véletlenül; már biztos, hogy Babos Tímea teniszezőnek lesz a legkalandosabb útja a riói olimpiára; szomorú dolgok történtek ma az utakon idehaza.

- Új Mercedes-gyár épül Magyarországon a már működő mellé, amelyben az évtized végére kezdődhet el a gyártás, 2500 ember dolgozik majd itt, és ezzel összefüggésben a Mercedes modellválasztéka 40-re bővül. A Mercedes által adott export is megduplázódik a gyártás után. Ennél kedvezőtlenebb hír, hogy a magyar Audinál a jövőben csak két műszakban dolgoznak majd a jelenlegi három helyett. Mindez az év végétől addig tart majd, amíg rá nem állnak az Audi Q3-as modell sorozatgyártására, addig 750 dolgozónak fognak más gyárban munkát adni. Az sem túl jó hír, hogy az Audi profitrátája várhatóan csökkenni fog, mivel a dízelbotrány és a Takata-légzsákok hibái miatti visszahívások erősen megterhelik a mérleget.

- Visszaállítják az „aszúforradalom” előtti vállalatirányítási rendszert az állami tokaji borászatnál. Tombor Andrást és a felügyelőbizottságot visszahívták az idén tavasszal Grand Tokajjá átkeresztelt állami Tokaj Kereskedőházról, mely leginkább egy elszabadult hajóroncsnak látszik. A kormánydöntés úgy is magyarázható: Orbánék azért váltanak, mert a Grand Tokajjal nem haladnak kellő sebességgel. A cégvezetésbe most főként helyi erőket engednek, de a kasszában pénz biztosan csak augusztus végéig van.

- Megmutattuk, hogyan működik Magyarországon egy álommunkahely. Persze, azzal a feltétellel, hogy az álommunkahely egy iroda. A közösségi irodában ugyanis egymás mellett dolgozhat egy szoftverfejlesztő, egy szerkesztőség vagy egy könyvelő is, az időbeosztásuk szabad, mégsem otthon, egyedül, egy szobában, de nem is egy multicég hideg díszletei között ücsörögnek. Akik kipróbálták, azok inspirálónak és családiasnak érzik ezt a közeget.

- Nagyon kitoltak most Babos Tímeával. Miközben Hosszú Katinka már Rióban edz, addig a teniszezőnő hiába próbált egy montreali teniszversenyről egyből Brazíliába repülni, a légitársaság közölte vele, hogy nem érvényes a jegye. A világranglistán 44. Babos így valószínűleg kénytelen lesz visszarepülni Frankfurtba, onnan Budapestre, és onnan az olimpiai géppel Rióba. De még ezzel sem lesz vége, mivel az olimpia előtt még sebtiben fel kell lépnie a brazíliai Florianopolisban is szerepel még egy versenyen. Viszont van, aki tényleg lemarad Rióról, ez pedig Gundel-Takács Gábor, aki - talán némi meglepetésre  - csak a pesti stúdióban ül majd az olimpiai közvetítések műsorvezetőjeként.

- Szomorú hírek érkeztek az utakról. Pénteken reggel derült ki, hogy meghalt egy fiatal nő, aki az autója ellopását próbálta megakadályozni Gödöllőn, a tolvaj az árokba vezette a kocsit, amely maga alá temette a helyi színházban dolgozó áldozatot is. A helyszínről elmenekülő tettest azóta el is kapták. Az üdülni indulók számára is szerencsétlen nap volt a mai, több baleset is kísérte az M7-es forgalmát, Balatonkeresztúrnál pedig tragédia lett egy karambolból, egy ember életét vesztette, kilencen megsérültek. A fővárosban pedig a 133E busz karambolozott, az öt sérült között idősek és gyerekek is vannak.

+1: Szokásos heti kvízünkkel tesztelheti, mennyire emlékszik a az elmúlt 7 nap történéseire.

A nap képe pedig egy házassági évfordulós meglepetés. A férfi azzal köszönti lebénult feleségét, hogy "úgy gyönyörű, ahogy van".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Napi termelési beszámoló: a bútorgyártók összebútoroztak a kormánnyal, és meg Csok-olták azt

Napi termelési beszámoló: a bútorgyártók összebútoroztak a kormánnyal, és meg Csok-olták azt

Messi csúnyán ráesett a karjára, el is tört - videó

Messi csúnyán ráesett a karjára, el is tört - videó

A legújabb Android rendszer fut rajta, feleáron adják, mint a többi csúcstelefont – mi az?

A legújabb Android rendszer fut rajta, feleáron adják, mint a többi csúcstelefont – mi az?

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik