szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Káoszhoz vezetne a közigazgatásban egy több tízezer fős közalkalmazotti elbocsátás - mondta a Magyar Nemzetnek Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke.

A bürokráciacsökkentés nem a dolgozók elküldésével, hanem a jogszabályban rögzített feladatok újragondolásával kezdődik - mondta a Magyar Nemzetnek Csaposs Noémi, a személyzeti tanácsadók szövetségének vezetője.

Arra reagált, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egy múlt heti konferencián közölte, a következő években akár százezres nagyságrendű elbocsátás várható, és az átképzett dolgozókat a versenyszférában lehetne alkalmazni.

A főleg diplomás, adminisztratív dolgozók átirányításának legfőbb akadálya a megfelelő nyelvtudás hiánya, hiszen csak ennek birtokában állnának helyt a versenyszférában – mondta Csaposs Noémi.

Szerinte káoszhoz vezetne az elbocsátás a közszférában, elképzelhetetlen, hogy hogy rövid idő alatt komolyabb tömeg jelenjen meg a közszférából a munkaerőpiacon álláskeresőként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!