szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötéves csúcsra került ma délelőtt a BÉT-en az Opimus árfolyama. A társaságot a Mediaworks legesélyesebb vevőjeként tartják számon.

Szárnyalni kezdtek ma reggel az Opimus részvényei a budapesti értéktőzsdén. A papír komoly forgalomvolumen mellett a napi növekedési limit határáig drágult. A cég részvényei a reggeli nyitás után, egyetlen óra alatt 15 százalékkal drágultak, de ami ennél is meglepőbb: a papír történetének egyik legnagyobb tőzsdei forgalmát is megfutotta – mintegy 2 és fél millió részvény cserélt gazdát.

Kattintson a nagyobb képért!
©

Nagy valószínűséggel valamilyen – a nagyobb nyilvánosság számára nem ismert – jó hír áll a részvényárfolyam emelkedése mögött. Vagyis: elképzelhető, hogy az Opimus megvette vagy nagyon közel jár a Mediaworks megvételéhez. A cég papírjai egyébként utoljára július végén produkáltak – még ha nem is ekkora – emelkedést, az indok akkor is ugyanez volt.

A híreszteléseket akkor még cáfolta a cég, most azonban – különösen a Népszabadság október 8-i felfüggesztését követően – újra szárnyra keltek az adásvétellel kapcsolatos hírek. A hvg.hu információi szerint egy-két napon belül, akár már ma bejelenthetik a Mediaworks eladását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!