szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az MFB-nek is a Nézőpont csoport médiafigyelő cége, a Médianéző olvashat újságot – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Újabb állami megbízást nyert el a Nézőpont csoport médiafigyelő cége: a Médianéző Kft. havi 2,1 millióért, összesen 17,9 millió forintért biztosíthat sajtószemlét a Magyar Fejlesztési Bank számára.

A Médianéző utoljára júliusban nyert közbeszerzést: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató 9 milliót fizet a cégnek a médiafigyelésért.

A kör azonban ennél sokkal nagyobb. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium oldalán korábban közzétett szerződéses adatokból kiderül: a 2010 májusában alapított cég számára igen jó üzlet a kormányzati médiafigyelés. 2011 vége és 2015 márciusa között csaknem másfél milliárd forintot kaptak a kormányzattól erre. Így sikerült a 2011-ben még csak 130 milliós árbevételt 500 millió fölé tornázni, tavaly pedig már 767 milliót ért el a Médianéző. Az idei év sem lesz rossz, mivel tavaly augusztus óta ők végzik a teljes kormányzat – több mint 150 szerv – számára a médiafigyelést, ami óriási munka, hiszen csupán 13 fős a cég.

Az is furcsa, hogy a Közbeszerzési Értesítőben csupán néhány szerződés látható, és azoknak az értéke is 20 millió forint alatt van. Ráadásul általában néhány hónapra, maximum egy évre szól, így feltételezhető, hogy a többi szerződés is a közbeszerzési érték alatt van, ezért nincs nyoma.

A Médianéző tulajdonosa a Nézőpont csoport.

Orbán volt tanácsadója a Nézőpont új tulajdonosa

Győri Tibor volt államtitkár és Orbán Viktor egykori tanácsadója lett a Nézőpont Intézet új tulajdonosa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!