szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Schmidt Mária kormánybiztos érdekeltségében lévő Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. rendkívüli közgyűlésén szótöbbséggel jóváhagyták, hogy kezdeményezik a cég szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) való nyilvántartásba vételét – írta a Népszava.

A parlament júniusban úgy módosította a szit feltételrendszerét, hogy már tőzsdei cégeknek is érdemes megszerezniük ezt a státuszt – idézte fel a Népszava.

A szit hatálya alá tartozó vállalat mentesül a társasági és a helyi adó alól, és más illetékeket sem kell leróniuk. Viszont a nettó eredménye legalább 90 százalékát ki kell fizetnie osztalékként, ezzel a kisrészvényeseket kívánják támogatni.

A Graphisoft Park SE közgyűlése már döntött a szitté alakulásról, és hasonló spekulációk hajtják az Appeninn árfolyamát is.

A BIF kurzusa július elejéig 500-600 forint körül mozgott, utána derült ki a közgyűlési előterjesztésekből, hogy szitté válhat. Az árfolyam ennek hatására július 14-én 1740 forinton ért éves csúcsra, majd tegnap 1111 forintra zuhant.

A BIF meghatározó tulajdonosai örökségük révén Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának családtagjai, köztük fia Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

Szállodái révén feltehetően ugyancsak a szitet alkalmazza majd a Mészáros Lőrinchez, a kormányfő közeli barátjához köthető Opus Global Nyrt. (volt Opimus) is – tette hozzá a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Halálos baleset történt a 84-es úton

Halálos baleset történt a 84-es úton

A kormány jóváhagyásával teljesíthet rosszabbul a posta

A kormány jóváhagyásával teljesíthet rosszabbul a posta