szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak találgatni tudunk, melyik országra gondolt az amerikai elnök, amikor Nambia gazdaságát dicsérte.

Nambia egészségügyi rendszere egyre inkább önellátó – mondta Donald Trump, amikor afrikai vezetőkkel ebédelt New Yorkban. Hogy mennyire komolyan ezt, arról megbizonyosodhattak a tárgyalópartnerei, miután még egyszer beszélt arról, mennyi mindent elért már Nambia.

Amivel egy probléma van csak. Hogy Nambia nevű ország nem létezik.

Azt persze lehet találgatni, hogy Namíbiára, Zambiára, vagy épp Gambiára gondolt az elnök – mindenesetre Namíbia elnöke, aki szintén ott volt a vendégek között, nem akart nyilatkozni erről. A Twitteren persze már sorra érkeznek a megfejtések, volt például, aki rájött, hogy Nambia első számú exportcikke a covfefe, más pedig már Nambia hercegét is megtalálta.

Persze azt is többen megemlítették: annak ellenére, hogy Trump csúnyán belebakizott az országnevekbe, valóban fontos kérdésről beszélt, az Egyesült Államoknak tényleg komoly érdeke lenne, hogy ne csak Kína legyen Fekete-Afrika nagy befektetője.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Ezt kapcsolja be a Microsoft Teams programon, hogy elnyomja a háttérzajokat

Ezt kapcsolja be a Microsoft Teams programon, hogy elnyomja a háttérzajokat

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány