szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítik a Péterfy utcai kórházat és a Fiumei úti baleseti központot.

Körülbelül 1,3 milliárd forintból fejlesztik a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetet és Baleseti Központot az Egészséges Budapest Program keretében – ezt a Fidesz budapesti elnöke jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté azt mondta: 192 millió forint jut eszközbeszerzésre, valamint további 1 milliárd 105 millió forint a Péterfy utcai és a Fiumei úti telephely korszerűsítésére. A Fiumei úton megújul a fűtési rendszer, a gépészet, felújítják a lifteket, a kórtermeket, a folyosókat és a vizesblokkokat, valamint bővítik az épület tetején található helikopterleszállót. Egy 1500 adagos főzőkonyhát is kialakítanak, valamint kiépítik a központi labort. Az épületben legutóbb 1978-1982-ben volt teljes körű felújítás, azóta csak állagmegóvást végeztek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerint Budapest "valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztése indul el" az Egészséges Budapest Programmal, a következő nyolc-kilenc évben több mint 700 milliárd forintból újul meg a fővárosi ellátórendszer. Eddig 51 milliárd forint elköltéséről született döntés, ebből 21 milliárd jut eszközfejlesztésre, 19 milliárd forintból pedig a beruházások előkészítése kezdődhet meg. A következő években három centrumkórházban, 25 egyéb kórházban és hét szakrendelőben kezdődnek el a fejlesztések – mondta.

Sásdi Antal kórházigazgató arról beszélt, hogy több évtizede nem jutott pénz a Péterfy Sándor utcai kórház és két telephelye megújítására, pedig az már esedékes volt. Jelezte, a folyamatos felújításokat a betegellátás zavartalansága mellett fogják elvégezni.

A főigazgató elmondta azt is, hogy az Egészséges Budapest Program keretében valószínűleg a négy telephelyből három marad meg, a Fiumei útról a traumatológia átkerül az új dél-pesti centrumhoz, a Péterfy utcában megmarad a belgyógyászat és a szakrendelő, valamint egy mozgásszervi-rehabilitációs központ jön létre. Az Alsó erdősor utcai volt Erzsébet kórházban pedig egy 510 ágyas krónikus részleg jön létre.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Klicsko maradhat a kijevi polgármester

Kijárási tilalom van Szlovákiában, szinte csak munkába lehet járni

Kijárási tilalom van Szlovákiában, szinte csak munkába lehet járni

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz