szerző:
hvg.hu

A hírek szerint nemcsak makóiak kaptak az országban olyan levelet, amelyben szemétdíjtartozást próbál behajtani egy dunaújvárosi cég.

Ügyvédje tanácsára nem fizet egy makói nő annak a dunaújvárosi behajtó cégnek, amely állítólagos elmaradt szemétdíjat követel tőle. Elévült ugyanis a követelés – írja a Délmagyarország.

Az igazolócsekk már nincs meg, de biztos benne, hogy nincs tartozásuk – állította az egykori ügyfél, aki egyszerű küldeményként kapta a felszólító levelet egy csekk kíséretében. Ebben az írták, hogy 2010 júliusában nem fizetett be egy számát Bio-Pannónia Kft.-nek, amely a lakossági hulladékszállítást végezte akkoriban Makón. A 4841 forintos díjat egyszer, négy éve már követelték tőle levélben. Most összesen 7923 forintot akarnak behajtani.

A nő felhívta a behajtó cég ügyfélszolgálatát, és kérte, igazolják, hogy négy éve jelezték neki a tartozást, ilyen levelet állítása szerint nem kapott ugyanis. Nem tudták igazolni. Azt javasolták, hogy az ügyfél írjon levelet a cégnek, ha vitatja a tartozást. Ezt megtette, és a társaság azóta nem jelentkezett, választ nem kapott.

A Makón élek nevű Facebook-csoport egyik bejegyzése alatt tucatnyian osztottak meg hasonló történetet. Volt, aki arról számolt be, hogy nem is ő, hanem a 11 éve, 83 évesen meghalt nagymamája kapott csekket.

A Facebookon „Bio-Pannónia átverés?” néven külön csoportjuk van már azoknak, akik hasonló levelet kaptak az ország más részeiben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!