szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bodgán László azt állítja, nem tud arról, hogy ítéletet hoztak a mobiltelefonok eltulajdonítása miatt.

Bogdán László, Cserdi polgármestere legutóbb azzal került a hírekbe, hogy állítólag bántalmazták egy fórum után, most viszont kiderült, 2014-ben jogerősen, másodfokon sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek. A közügyektől nem tiltották el, ezért maradhatott polgármester Cserdiben – írja a Pécsma.hu.

Bogdán azt mondta,

"nem tud az ítéletről, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor az biztosan így is van, de ő nem követte az eseményeket."

Bogdán ellen 2010-ben emeltek vádat, miután az Elcoteq termelési és raktárvezetőjeként – ismerve az ellenőrzési szabályok hiányosságait – több mint három hónapon keresztül tulajdonított el mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat egy társával együtt.

Miután Bogdánnak van egy úgynevezett „köcsögmentesítő programja”, melynek keretében roma fiatalokat visz börtönlátogatásra, hogy elrettentse őket a bűnelkövetéstől, a lap rákérdezett, hogyan fér meg ez a program azzal, hogy őt magát is elítélték. A polgármester erre annyit mondott, erről személyesen beszélne, majd gyorsan azzal zárta le a beszélgetést, hogy “át kell szállnia a vonaton”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!