szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A váci szennyvíztelepet bővíthetik 4,4 milliárdért az Euroaszfalttal közösen.

Egy nettó 4,4 milliárd forintos pályázatot nyert Mészáros Lőrinc birodalmának zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel, az Euroaszfalt Kft.-vel összefogva a váci szennyvíztelep megnagyobbítására – írja a 24.hu az uniós közbeszerzési értesítő alapján.

A szerződés egy olyan gigaközbeszerzés része, amelyben még a nyáron súlyos hibákat tártak fel az Európai Bizottság szakemberei. A szennyvíz- és csatornaberuházásokra elkülönített 420 milliárd forintnyi uniós finanszírozású projekt során ugyanis durva közbeszerzési szabálytalanságok sorát követte el Magyarország, és olyan pályázatokat hozott ki nyertesként, amelyeket a hibák miatt el kellett volna utasítania.

Az uniós ellenőrök, auditorok akkor arra jutottak, hogy az irányítási és ellenőrzési rendszer "lényegében nem működik", ezért a létező legrosszabb, négyes osztályzatot adták rá.

A szabálytalanságok felmerült, hogy nemcsak 40-50 milliárd forintot kellene visszafizetni, hanem hogy az összes uniós támogatást is felfüggeszthetik. A bizottsági emberek pont a héten vannak itt és kérdezősködnek, ellenőriznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!