szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Alapítvány (CÖF-CÖKA) egy fillért sem fordított politikai akcióra a Magyar Villamos Művek (MVM) 500 millió forintos támogatásából.

A Magyar Időknek adott interjúban Csizmadia László, a szervezet elnöke azt mondta: "Ha közpénzekhez akartunk volna hozzáférni, követtük volna azoknak a szervezeteknek a példáját, amelyek számára a civilség csupán egy állomás volt: a hálózatépítést segítette a párttá alakulás előtt. (...) Mi azonban megmaradtunk civilnek."

Kifejtette, hogy az említett összeget elsősorban sokrétű civil missziójuk kiteljesítésére és népszerűsítésére kapták, üzeneteik eddig körülbelül három és félmillió emberhez jutottak el.

Ugyanakkor azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy az MVM-től kapott összeg meggyőződése szerint nem közpénz. "Ha egy vállalatot az állam alapít, akkor az alaptőke nyilvánvalóan közpénz, hiszen a költségvetésből különítették el. Amit azonban egy cég a működése közben megtermel mint bevételt, az nem közpénz" – magyarázta.

Csizmadia László az interjúban visszautasította, hogy szervezetük egyfajta fideszes nyugdíjasklub lenne. "Nemzetben gondolkozunk, szellemi honvédőink között vannak fiatalok és idősek, akik közösen vallják, hogy Európa nem feledkezhet meg zsidó-keresztény civilizációs gyökereiről. Ha egy kormány vagy egy politikai párt ugyanígy áll ezekhez a kérdésekhez, és a magyarság számára hasznos, amit képvisel, az ellen nyilvánvalóan nem fogunk tiltakozni" – fejtette ki.

Beszélt az elnök arról is, hogy a CÖF-CÖKA a közelmúltban hozzálátott az Európai Civil Együttműködési Tanács (EuCET) megszervezéséhez. Ennek célja az uniós polgárok hangjának felerősítése – emelte ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Feljelentést tesz a Jobbik a CÖF rejtélyes félmilliárdja miatt

A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a BRFK-n, amiért az állami MVM Zrt. az adatvédelmi hatóság elnökének felszólítása ellenére sem adott tájékoztatást arról, miért támogatta tavaly év végén 508 millió forinttal a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványát.

"Olyan volt, mint egy influenza elleni oltás" – újabb önkéntes nyilatkozott a koronavírus-vakcináról

"Olyan volt, mint egy influenza elleni oltás" – újabb önkéntes nyilatkozott a koronavírus-vakcináról

Rogán Antal: Nem azért foglalkoztunk a menekültekkel, mert fontosnak tartottuk, hanem mert erőltették

Rogán Antal: Nem azért foglalkoztunk a menekültekkel, mert fontosnak tartottuk, hanem mert erőltették

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály