szerző:
hvg.hu

Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte három képviselő a városban, legelőbb hétfőn vehetik napirendre a településen megállított mackó örökbefogadását.

„Szeretnénk, ha a Szegedi Vadasparkban maradna a medve, a településünk pedig állná a tartás költségeit” – magyarázta el Dudás Zoltán, a helyi testület egyik képviselője, hogyan is gondolták el a medve örökbe fogadását.

„Tömörkényen él egy barátom, aki Gyergyószentmiklóson született és élt. Innen ismeri a medvék természetét, szerinte ez a kóbor medve szelíd volt, egyébként nem az emberek lakta területek felé gyalogolt volna” – folytatta Dudás Zoltán, aki azt is elismerte, hogy Sándorfalván megszerették a macit, nem jó érzéssel gondolnak arra, hogy pusztán gazdasági érdekek mentén döntsenek majd arról, hogy „visszatoloncolják-e” majd Szlovákiába, vagy maradhat az országban. Dudás szerint többen is azt tapasztalták, hogy viszonylag szelíd állatról van szó, így miért ne maradhatna a Vadasparkban, ahol a Sándorfalván élők is, akiket lázban tartott a maci napokig, rendszeresen meglátogathatnák.

„Hétfőn összeül a testületünk, és eldöntjük, hogy van-e pénze a városnak a maci tartására, vagy nincs. Én úgy gondolom, hogy miért ne lenne” – tette hozzá Dudás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!