Németh András
Németh András

Jövő februárban nyílik meg a LOT újabb budapesti járata, amely a London City repülőtérre visz utasokat a magyar fővárosból. A LOT újabb budapesti járatok indítását is tervezi – mondta a HVG-nek Rafal Milczarski vezérigazgató, aki arról is beszélt, a lengyel nemzeti légitársaság megmentése egy fájdalmas folyamat eredménye.

hvg.hu: Május óta Chicagóba és New Yorkba is lehet Budapestről közvetlen LOT-járattal repülni. Miért bővítik ilyen gyors ütemben a budapesti jelenlétet?

Rafal Milczarski: Nagyon bízunk a magyarországi piacban. Emellett nagyon jól együtt tudunk működni a budapesti repülőtérrel, s biztosak vagyunk abban, hogy a Liszt Ferenc repülőtérnek nagyok jók a növekedési lehetőségei. Annak ellenére így van ez, hogy vannak még megoldásra váró ügyek. A légikikötőt a kezdetektől fogva jól tervezték, két párhuzamos le- és felszállópályája van, és lehetséges a terminálok fejlesztése is. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a reptér Európa egyik legélőbb és legszebb városát szolgálja ki. Az is növeli a forgalmat, hogy a magyar kormány nagyon ügyesen vonzza magához a külföldi közvetlen befektetéseket. Kizárólag az üzleti megfontolások vezetnek bennünket, s látjuk, hogy gyorsan nő a forgalom. Annak is örülünk, hogy nagyon jók a kapcsolatok a magyar és a lengyel kormány között, hiszen az utóbbi egyben a LOT tulajdonosa is. Tudjuk azt is, hogy Magyarországnak jelenleg nincs saját nemzeti légitársasága, és remélem, ahogy növeljük a magyarországi jelenlétünket és alkalmazunk egyre több magyar munkatársat, úgy válhatunk egyre inkább Magyarországon is nemzeti légitársasággá. A LOT már hetven magyarul beszélő légiutas-kísérőt alkalmaz, és vannak magyar pilótáink is.

hvg.hu: Milyen megoldandó problémára gondolt?

R. M.: Például arra, hogy én hiszek abban, hogy az összes jó növekedési eséllyel rendelkező reptérnek a hét minden napján 24 órában kell működnie. Ilyen a budapesti is, és bízom abban, hogy megszületnek a folyamatos nyitvatartáshoz szükséges feltételek.

Rafal Milczarski, a LOT lengyel légitársaság vezérigazgatója beszédet mond a LOT jövőre induló Budapest–London-járatáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. június 21-én.
©

hvg.hu: Mennyire népszerű a New York-i és a chicagói járat?

R. M.: Az eredmények meghaladják a várakozásokat, az első teljes hónapban, júniusban a Budapest–New York útvonalon átlagosan 82 százalékos, a Budapest–Chicago-járaton pedig 83 százalékos volt a kihasználtság, és nagy az érdeklődés az első osztály iránt is. A fő problémát a szezonalitás jelenti, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ne csak a nyári hónapokban legyen magas a kihasználtsági arány. A budapesti terjeszkedés a LOT stratégiájának a része, a célunk az, hogy mi legyünk Közép-Európa kedvenc légitársasága. és összekössük a térség városait.

LOT-számok
A LOT Európa leggyorsabban növekvő légitársasága. 2017-ben utasforgalma meghaladta a 6,8 milliót, ami csaknem 25 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Idén a cél 9 millió utas elérése, 2019-ben pedig a 10 milliós határ átlépése, a dinamikus fejlődés fenntartása érdekében.

A LOT 55 repülőgéppel rendelkezik, 2019 végéig további 5 darab Boeing 787 csatlakozik a gépparkhoz, így a cégnek már 15 Dreamlinere lesz. A közeljövőben keskeny törzsű Boeing 737 MAX 8-asok is érkeznek a légitársasághoz.

 

hvg.hu: Milyen járatokat terveznek még?

R. M.: Nagyon komolyan vesszük a magyar piacot, és minden döntést hosszas és alapos előkészületek után hozunk meg. Arra számítunk, hogy nem a londoni járat beindítása volt az utolsó bejelentés, de konkrétumot még nem mondhatok.

hvg.hu: Említette, hogy a Malév csődje után Magyarország nemzeti légitársaság nélkül maradt. A LOT-nak is súlyos problémái voltak…

R. M.: A fájdalmas átalakítás mindig fontos feltétele az életben maradásnak. Ez történt a LOT-tal is, 2013–2015 között nagyon komoly átszervezéseket kellett végrehajtani. Átalakítottuk a munkaszerződéseket, és csökkentettük a jövedelmeket. Tényleg kemény lépésekre volt szükség ahhoz, hogy megmenthessük a céget, s jól jött az államtól kapott 150 millió eurónyi pénz is. Amikor a céghez kerültem, lehetőségünk lett volna arra, hogy mindent úgy folytassunk, ahogy addig ment. Én viszont úgy véltem, ha ez történik, elég hamar tönkremegyünk. Úgy döntöttünk, aktívak leszünk és keressük az üzleti lehetőségeket, és most is ezt tesszük. Annak ellenére, hogy a kormány a tulajdonos, jó üzleti döntések születnek, részben azért is, mert korábban a miniszterelnök is üzletember volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!