szerző:
hvg.hu

Az egészségügyi árak a két és félszeresükre nőttek 2000 óta, de nem csak ezeknél a termékeknél mértek nagy drágulást.

Megduplázódtak az árak az ezredfordulóhoz képest Magyarországon – számolta ki az Eurostat. Egész pontosan 98 százalékkal nőttek a megvizsgált termékek árai 2000 és 2017 között, ezzel az egész EU-ban a második legnagyobb drágulás volt az itteni, egyedül Romániában nőttek nagyobbat az árak.

Az egészségügyi kiadások 157 százalékkal emelkedtek ez idő alatt, az unió egyetlen más országában sem mértek ekkora drágulást. De az egészség rombolása sem lett olcsóbb: az alkoholos italok és a dohánytermékek együttvéve 220 százalékkal kerülnek többe, mint az ezredfordulón. Az ételekért 120 százalékkal többet kell fizetni.

A lakhatás költségei is több, mint a kétszeresükre nőttek, most 139 százalékkal drágább a lakás fenntartása, mint 2000-ben (ebbe a kategóriába a lakbérek, valamint a rezsi tartozik). Az iskolához kapcsolódó kiadások árai most 122 százalékkal magasabbak, mint 18 éve ilyenkor.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dal született a veronai áldozatok emlékére

Dal született a veronai áldozatok emlékére

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Ötven embert nem találnak a nairobi terrortámadás óta

Ötven embert nem találnak a nairobi terrortámadás óta

Kocsis Györgyi: Az Atya és a fiúk

Kocsis Györgyi: Az Atya és a fiúk

Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj