szerző:
hvg.hu

"Már két éve működnie kéne" utal a dolgok kissé lassú folyására az e-jegyrendszer kialakítása vonatkozásában a BKK volt feje, a Közlekedési Múzeum igazgatója.

Már két éve működnie kéne Budapesten a mobilos vagy paypassos bankkártyás jegyvásárlásnak a közösségi közlekedésben, ha minden úgy megy, ahogy Vitézy Dávid még a BKK élén eltervezte. Erre Kijevben gondolt a Közlekedési Múzeum igazgatója, ahol bankkártyával tudta megvenni a 80 forintos metrójegyet – a hvg.hu helyszíni tapasztalatai a kis műanyag korong jegypénztári vásárlására korlátozódtak, amelyeket a budapesti, a 80-as években, akkor 2 forintossal működő beléptetőhöz nagyon hasonló szerkezetbe kellett bedobni. Vitézy felidézi, amikor a Rigót tervezték, ezt is belevették. A Rigó még ma is csak terv, a weboldalon nincs utalás, mikor készül el a rendszer, amit 2016-ban már teszteltek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!