szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén júliusban jóval több turista látogatott Budapestre, mint egy évvel korábban.

Tavaly az év hetedik hónapjában 839 ezer éjszakát töltöttek a fővárosban külföldi turisták a kereskedelmi szálláshelyeken, idén viszont csaknem 50 ezerrel többet – írja a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a G7.

Ez azért is meglepő, mert 2017 júliusában rendezték a vizes világbajnokságot – 100 milliárd forintért –, a hónap végén pedig a Formula–1-es Magyar Nagydíjat.

A lap arra a következtetésre jutott, hogy a szervezési problémák miatt a vb épp ellentétes hatást gyakorolt a főváros idegenforgalmára, mint amit előzetesen várni lehetett. Egyrészt elmaradt a nemzetközi marketingkampány, másrészt a szervezők elszámolták magukat a szállodai szobákat illetően: sokkal többet foglaltak le előzetesen az újságíróknak, a sportolóknak és a küldöttségek tagjainak, mint ahányat kellett volna. Amikor pedig kiderült, hogy nincs akkora érdeklődés, mint amire számítottak, nem mondták le a felesleges lefoglalt szobákat, így azok üresen álltak a sportesemény ideje alatt.

Végeredményben tavaly a vizes vb hónapja volt az egyetlen olyan, amikor kevesebb vendégéjszakát töltöttek el külföldiek Budapesten, mint egy évvel korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt