szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

És annak környékéé.

Október végén, november elején kezdődnek a munkálatok – mondta Tarlós István főpolgármester a Lánchíd és környéke felújításáról az InfoRádió műsorában. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a híd felújítása valamikor ősszel kezdődhet.

Tarlós arról is beszélt, azt, hogy ne szélesítsék a járdákat, maga javasolta, mert a híd megjelenését is alapvetően befolyásolta volna ez a beavatkozás.

Szerinte nem kell attól tartani, hogy a híddal összefüggő munkák és a hármas metró középső szakaszának felújítása komoly forgalmi akadályokat okozva összecsúszik.

A beruházást a kormány is támogatja, de elvárják, hogy 18 hónap alatt végezzenek is vele. Tarlós erre azt mondta, a 18 hónap konkrétan a híd felújítására hangzott el, ám a híd környezetének megújításával együtt a 18 hónapos határidőből nagyjából két év lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?

Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest

Uniós oltalom alá kerül a szilvásváradi pisztráng

Uniós oltalom alá kerül a szilvásváradi pisztráng