szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sorra állnak le a kis áruszállító cégek kamionjai, és egyre nagyobb az üresen megtett utak aránya.

A kisebb magyar áruszállító cégek sorra állítják le a kamionjaikat, mert számos nemzetközi riválisuk szabálytalanul, például önköltség alatti áron is dolgozik – írja a Világgazdaság. A szállítást főtevékenységként végzőknél az üresen megtett utak aránya 18 százalékot ért el, a más ágazatokba sorolt vállalkozásoknál ugyanez 27 százalék volt.

A sok üres futásnak az az oka, hogy a vállalkozónak gyakran csak az odaútra van megbízása, a visszaútra nincs – mondta a lapnak a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének megbízott főtitkárhelyettese, Árvay Tivadar. Pedig ha az üresen megtett utak aránya már 27 százalékos, akkor a jármű csak költséget termel.

Az egyesület szerint hiába dolgoznak intenzíven és jól az Innovációs és Technológiai Minisztérium ellenőrzési csoportjai, mégis képtelenek hatékonyan kiszűrni a csalókat. Ez legfőképp létszámbeli okokkal, illetve az informatikai háttér nem megfelelő támogatásával magyarázható szerintük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről