szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenharmadik alkalommal bukkant földgázra Pakisztánban a magyar olajipari vállalat.

A Mol gázt és kondenzátumot talált Pakisztánban a TAL Blokkban – közölte a vállalat kedden. A magyar olajcégnek ez a 13. találata Pakisztánban és a 10. a TAL Blokkban.

A Mol közleményében azt írta, hogy a Mamikhel South-1 kutatófúrás sikeresen elérte a 4939 méter talp mélységet május 20-án. A Lockhart és Hangu formáció a tesztelés során 6516 hordó kőolajegyenérték per nap (16,12 millió köbláb per nap, illetve 3240 hordó per nap) szénhidrogént termelt 4476 PSI termelés közbeni kútfejnyomás 32/64”-es fúvóka mellett. A kút további tesztelése folyamatban van – áll a cég közleményében.

A cég operatorként naponta 89 ezer hordó egyenértékű szénhidrogént termel ki a TAL Blokkban, amelyben 8,4%-os a részesedése. A Mol 21 éve működik Pakisztánban, és négy pakisztáni blokkban van részesedése.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülledt idővel indul ez a hét is

Fülledt idővel indul ez a hét is

Évi 1,5 milliárd forintot keres a TikTok második legnépszerűbb videósa

Évi 1,5 milliárd forintot keres a TikTok második legnépszerűbb videósa

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni