szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folytatódik a BKV buszpályázatos ügye, amelyben Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes volt élettársa is érintett volt.

A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony az Mfor egy korábbi hírére reagált ezzel. A lap arról írt, hogy hat darab busz bérletére kötött szerződést a BKV egy offshore hátterű céggel, és hogy a 342 millió forintos buszbérlet-pályázatot egy Leisztinger Tamás nagyvállalkozóhoz köthető offshore konzorcium, a CR Facilities nyerte el a két pályázó közül. Leisztinger Tamás Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes volt élettársa.

Az elrendelt vizsgálatok azt állapították meg, hogy a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a nyílt eljárásban a legolcsóbb ajánlat győzött, az Orbán-kormány törvénymódosítása miatt az offshore-háttér nem lehetett kizáró indok – írta most a főpolgármester. Hozzátette: ennek ellenére arra utasította a fővárosi cégeket, hogy offshore cégeket a közbeszerzésekből zárjanak ki,

a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással”.

Karácsony szerint van azonban valami, ami talán ennél is fontosabb: az „én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai” – fogalmazott.

Mint írta, nem tiszte megítélni, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes milyen kapcsolatban áll gyerekei apjával. „De azt tudom, hogy sem ebben az ügyben, sem más ügyben soha nem képviselt és nem fog képviselni más érdeket, csakis a városét, a budapestiekét. Ő az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember, akit ismerek. Tűzbe teszem érte a kezem” – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Gazdaság

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez

Világos jelzést szeretett volna küldeni, hogy egyértelmű legyen, kire vonatkozik a társadalmi különbségek enyhítését célzó új adó, amit Tiborcz-adónak kereszteltek a tavalyi önkormányzati választási kampányban – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az ellene Tiborcz István által indított személyiségi jogi per keddi tárgyalásán. Tiborcz egymillió forintos elégtételt és bocsánatkérést szeretne a főpolgármestertől, mert szerinte visszaélt a nevével és megsértette a becsületét.

197 koronavírusos beteg halt meg

197 koronavírusos beteg halt meg

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?