szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az V. kerületi önkormányzat több cégének is dolgozik Nagy János érdekeltsége.

Állami és önkormányzati cégeknek is dolgozott a múlt héten korrupciós bűncselekmény gyanújával őrizetbe vett helyettes államtitkár egyik cége. Nagy János tanácsadó vállalkozása a Parlament és az Agrárminisztérium szomszédságában várta az ügyfeleket, és egy év alatt százmillió forinttal nőtt a nyeresége.

Az RTL szerint dolgozik a vállalkozás többek között a pécsi székhelyű Mecsekércnek, de az V. kerületi önkormányzat több cégének is adatvédelmi tisztviselője volt. A vele kapcsolatban álló cégeket hiába kérdezte a híradó arról, hogy felülvizsgálják-e a szerződésüket.

A múlt héten jelentette be a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség, hogy korrupció gyanújával indítottak nyomozást két emberrel szemben, és az egyikük magas rangú minisztériumi tisztségviselő. Később az agrártárca közölte, hogy Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára az ügy érintettje.

A vádhatóság közleménye szerint idén nyáron egy állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással tervezte beindítani új mezőgazdasági vállalkozását. A megalapozott gyanú szerint „jogosulatlan előnyt” ajánlott egy magas rangú minisztériumi dolgozónak, hogy hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítsen neki a támogatás, valamint földterületek megszerzésében.

Az ügy horderejét jól mutatja, hogy több százmillió forintos vissza nem térítendő támogatási összegről van szó. Az ügyészség szerint a vállalkozó ötszázalékos tulajdonrészt ajánlott a vezető beosztású minisztériumi dolgozónak, aki el is fogadta az ajánlatot, és megszerezte a beígért tulajdonrészt a vállalkozásban.

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Tanúk befolyásolásától, bizonyítékok megsemmisítésétől tart a bíróság, így nem marad szabadlábon a hivatali vesztegetéssel gyanúsított férfi és a helyettes államtitkár, aki a gyanú szerint elfogadta a kenőpénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Az SZFE alapvető hibákkal, nyilvános címzettlistára küldte ki a felvételi infókat

Az SZFE alapvető hibákkal, nyilvános címzettlistára küldte ki a felvételi infókat

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok