Tetszett a cikk?

Felpörgetik az oltóanyaggyár építését.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósítását és az ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések beruházásait. Az erre létrehozott céget a Debreceni Egyetem alapította.

A vállalkozás bejegyzett neve Oltóanyaggyár Zrt., a „Nemzeti” jelző a kormányrendelet címében és szövegében szerepel. Ugyancsak a jogszabály említi külön a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyárat, de ebből nem derül ki, hogy az külön cég lesz-e.

A kedd este kiadott rendelet szerint a kiemelés és a vele járó gyorsítás a debreceni építkezéshez közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra is vonatkozik, ebbe beleértve a már folyamatban lévő ügyeket.

A kiemelés azt jelenti, hogy a közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő általában 15 nap, a szakhatósági eljárás ügyintézési határideje a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság eljárása kivételével nyolc nap. Egyedül a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésre vonatkozó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások tarthatnak 35 napig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton