szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A társaság közölte, hogy a szállítmány felét az EU, a másik felét a nemzetközi ellátási hálózatából teljesíti. Ezzel arra a keddi értesülésre reagáltak, miszerint csak a vállalt mennyiség felét tudnák leszállítani.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Európai Bizottsággal kötött szerződésnek megfelelően kívánja teljesíteni a koronavírus elleni vakcina II. negyedéves szállítását az AstraZeneca – derült ki a társaság szerdai közleményéből, amivel a Reuters keddi, a hvg.hu-n is megjelent értesülésére reagált. Kedden azt írtuk, hogy a cég a vállalt 180 millió helyett 90 millió adagnál is kevesebb vakcinát tud majd leszállítani az EU számára.

Reuters: Feleannyi vakcinát szállíthat az AstraZeneca az EU-nak a második negyedévben

Minden oltóanyagra szükség van a koronavírus elleni világháborúban - hangsúlyozza Emmanuel Macron francia államfő. Ha túlságosan sokan utasítják el az AstraZeneca vakcinát, ezzel veszélybe sodorhatják az egész oltási kampányt - állítják német szakértők, akik a Der Spiegelnek nyilatkoztak.

Az AstraZeneca állásfoglalásában jelezte, hogy leszállítják a teljes, a szerződés szerinti mennyiséget, mégpedig úgy, hogy annak körülbelül a felét teljesítik az cég európai uniós ellátási láncából, “míg a fennmaradó rész a nemzetközi ellátási hálózatából érkezhet”.

Az AstraZeneca szerint azon dolgoznak, hogy növeljék az EU ellátási lánc termelékenységét, és továbbra is felhasználják nemzetközi kapacitásokat annak érdekében, hogy a második negyedévben a 180 millió adag eljuthasson az Európai Unióba.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

200 eurós bónusszal csábítja a turistákat Málta

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Tíz fok sem lesz szerdán, keleten havazás is várható

Tíz fok sem lesz szerdán, keleten havazás is várható