szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

180 millió helyett 90 millió adagnál is kevesebb vakcinára lehet számítani az AstraZenecától.

Az AstraZeneca csak a vállalt vakcinamennyiség felét szállíthatja le az Európai Uniónak a második negyedévben – írja a Reuters uniós forrásokra hivatkozva.

Az AstraZeneca azt közölte az EU-val, hogy a második negyedévben 90 milliónál kevesebb adag koronavírus elleni vakcinát fog leszállítani – írja a hírügynökség egy uniós tisztségviselőre hivatkozva. A korábban megkötött megállapodás szerint 180 millió adag leszállítását vállalta a brit cég.

Az Európai Bizottság szóvivője a Reutersnek nem beszélt az AstraZenecával tartott tárgyalásról, ugyanakkor azt mondta, ha a többi vakcinagyártó teljesíti a vállalásait, akkor elérhető a kitűzött cél, vagyis a felnőttkorú népesség 70 százalékának a beoltása nyárra az unióban.

Az AstraZeneca szóvívője a Reutersnek azt mondta, hogy teljes gőzzel dolgoznak azon, hogy növeljék a gyártókapacitásukat és abban reménykednek, hogy sikerül megközelíteniük a vállalt mennyiséget.

Már az első negyedévben is akadozott az AstraZeneca vakcinák szállítása. Januárban arról tájékoztatta az EU-t a gyártó, hogy 60 százalékkal, 31 millió adagra csökkenti az első negyedévben az Európai Uniónak szánt vakcinaszállítmányokat. Ezt sikerült végül feltornásznia 40 millióra az Európai Bizottságnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lengyel Miklós Vállalkozás

Veszélyes viták övezik az AstraZeneca vakcinát Európa-szerte

Minden oltóanyagra szükség van a koronavírus elleni világháborúban - hangsúlyozza Emmanuel Macron francia államfő. Ha túlságosan sokan utasítják el az AstraZeneca vakcinát, ezzel veszélybe sodorhatják az egész oltási kampányt – állítják német szakértők, akik a Der Spiegelnek nyilatkoztak.

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”