szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Stummer János csütörtökön egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel.

"Egyenes és karakán" beszélgetést folytatott egymással Pintér Sándor belügyminiszter és Stummer János - ezt maga a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke mondta egy csütörtökön, a Facebookra feltöltött videóban.

Stummer azt követően beszélt a belügyminiszterrel, hogy kedden - ugyancsak egy Facebook-videóban - bombát robbantott, amikor elárulta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság fideszes többsége átnyomott a bizottságon egy előterjesztést arról, hogy a Puskás Arénába alagutat építenének, a beruházást pedig titkosítanák. Stummer akkor azt állította, hogy az alagutat lényegében Orbán Viktornak építenék, de a később napvilágra kerülő információk ezt azért jelentősen árnyalták, ha ide kattint, el is olvashatja, miért nem föltétlenül egyértelmű Stummer megközelítése.

A mostani újabb videóban Stummer elmondta, hogy azt kérte Pintértől, halassza el a kormány a baruházást a 2022-es országgyűlési választások utánra, vagy ha erre nem hajlandó, akkor egy nyílt közbeszerzési eljárásban bonyolítsa le azt, illetve, arra is kérte Pintért, hogy ne forduljon elő a jövőben, hogy egy olyan ügy kerül a nemzetbiztonsági bizottság elé, amit nem is kellene titkolni.

A képviselő elmondta, hogy a belügyminiszter megígérte neki, hogy szakértői egyeztetést hív össze, amire Stummer is meghívást kap. Ezután ismét a nemzetbiztonsági bizottság elé kerül az ügy.

Az egyeztetést követően a Belügyminisztérium kiadott egy közleményt.

"Megbeszélést folytatott egymással Stummer János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke és dr. Pintér Sándor, a Nemzetbiztonsági Kabinet elnöke a Puskás Aréna biztonsági aluljárójának megvalósítását célzó beruházásról 2012. február 25-én a Belügyminisztériumban. A megbeszélésen Stummer János kifejtette, hogy nem kapott kellően alapos tájékoztatást a beruházás tartalmi részeiről. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke - jelenlegi ismeretei alapján - több javaslatot tett a beruházással kapcsolatban. A két vezető megállapodott egy szakmai egyeztetés összehívásában, a javaslatok közös áttekintésében." - írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Gazdaság

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

"Orbán titkos alagútjaként" dobta be a köztudatba a Jobbik a Puskás Arénába tervezett beruházást, pedig valójában egy ilyen építkezést lehetetlen lenne titokban tartani és nem is ez a cél. Jóllehet sokakban a hír hallatán egy alagúton át menekülő politikus képe sejlik fel, valójában ez a pénzről szól: ha egy beruházás bizonyos részletei titkosak, akkor a költségekkel a nyilvánosság előtt sem kell elszámolni. Főleg akkor, ha a beruházás utólag épül, tehát eleve drágábban, mintha akkor építették volna meg, amikor a stadiont.

Dezső András Itthon

A védett személyeknek épül alagút a Puskás Aréna alá

A Puskás Stadion alá, kifejezetten a miniszterelnöknek építenének alagutat, az egész beruházást pedig titkosítanák – erről beszélt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János egy kedden közzétett videójában. Később a hvg.hu-nak pontosított, eszerint a védett személyeknek, köztük Orbánnak építenék az alagutat. A Puskás Aréna is megerősítette a beruházás tervét, de szerintük a tervezett beruházás egy ötven méteres autós aluljáró. Úgy tudjuk, hogy az érkezési pontja a VIP-szektorban lenne.

A záróbeszédekkel folytatódott a Floyd-ügy tárgyalása, elkezdődött az esküdtek tanácskozása

A záróbeszédekkel folytatódott a Floyd-ügy tárgyalása, elkezdődött az esküdtek tanácskozása

22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál

22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest