szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idén őszre tervezett expó így már több, mint 11 milliárd forint.

Pótmunkák miatt 666 millió 666 ezer Ft-tal drágult az idén őszre halasztott dubaji expó pavilonjáról szóló szerződés - írja a K-Monitor. Ezzel a pavilon ára már 11,266 milliárd forint.

Az expo honlapja szerint a Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon “gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, egy olyan kettős rétegű faszerkezetű épület, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll.” Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész, Csernyus Lőrinc tervezte.

A tervek szerint az 1881 négyzetméteres pavilon középpontjában az ország “egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll”, a pavilonban pedig helyet kap egy állandó kiállítás is. Ennek fő témája a balneológia lesz, de szól az ígéret természetfeletti audiovizuális élményekről, és persze a magyar gasztronómiáról is.

A 2020. évről elhalasztott Dubaji Világkiállításon történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházásokat nemrég minősítette kiemelkedően fontos közérdeknek a kormány, ami azt jeelenti, hogy a közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.

A dubaji világkiállítás magyar jelenlétével kapcsolatos teendők irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség, ezt Rogán Antal minisztériuma felügyeli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!