Pályázati pénzosztás a parlamenti választások előtt – hol tartunk most, és mire érdemes készülni?
Az idén hatalmas, 774 milliárd forintos keretösszeg keresi a helyét a GINOP Plusz programban.
A jó hír: az alapanyagköltségek drágulásánál kisebb arányban.
Nagyjából 8-10 százalékkal drágulhatnak a vendéglátóhelyek a Balatonnál – erről beszélt az RTL Híradónak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. A szakember kiemelte: a drágulást idén a helyek a kereslethez igazítják, azt tartják szem előtt, hogy a vendégek ingerküszöbét nem lépje át az áremelés, akkor is, ha költségeik ennél nagyobb arányban nőttek az elmúlt időszakban.
Az RTL megszólaltatott több vendéglátóst is, egy badacsonytomaji büfé a főszezonban 10 százalékos drágulást tervez, egy gyenesdiási fagyizó pedig 50 forinttal, 600 forintra emelte egy gombóc árát – annak ellenére, hogy egyes alapanyagok, például a kakaó ára ennél nagyobb mértékben drágultak.
Az idén hatalmas, 774 milliárd forintos keretösszeg keresi a helyét a GINOP Plusz programban.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
A hitel megfelelő előkészítésén nem csak az múlik, hogy kap-e hitelt egy cég, hanem az is, milyen költségek mellett.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
A megosztottságra épít a JobbRandi és a BalRandi, amelyet ugyanaz a cég üzemeltet, a háttérben pedig egy visszás társkeresőiről ismerős név sejlik fel.
A próba eredménye totálisan eltér attól, mint amit a cég kezdettől ígér.