szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 200 millió forint uniós támogatást kapott egy vállalkozásokat segítő inkubátorház építésére egy projektcég, amelyet hivatalosan két magánszemély alapított, a háttérben azonban összefonódó üzleti kapcsolatokat, Budakeszin pedig egy befejezetlen, üresen tátongó épületet talált az Átlátszó.hu.

Az 1514,1 négyzetméter hasznos alapterületű inkubátorház megálmodói minimum 16 betelepülő, és minimum 26-30 igénybevevő vállalkozásra számítottak, és úgy kalkuláltak, hogy 3 év alatt az árbevétel nagysága bőven 100 millió Ft felett (215 millió Ft) lesz. A projekt tervezett kezdete 2010. 10. 29. volt, és napra pontosan két évvel később, 2012. 10. 29-én kívánták befejezni. Az adatbázis szerint mindkét határidő teljesült - írja az Átlátszó.hu.

"Valami azonban nincs rendben. Erre utal, hogy az Inku-Projekt Kft. 2012.12. 07-én benyújtott Záró Projekt Előrehaladási Jelentését az NFÜ elutasította. Amin nem is lehet csodálkozni, ha megnézzük az elvileg tavaly október végén elkészült épület őszi és jelenlegi állapotát. Helyi forrásunk 2012 októberében az erősen megviselt táblát még le tudta fotózni, azóta ez eltűnt, és megkezdődött a tereprendezés. Most a parkoló térkővel borítása a végéhez közeledik, de a parkosítás még várat magára. Ennél is nagyobb probléma, hogy jól láthatóan még a belső munkálatokkal sem végeztek teljes körűen, 2013. február elejére sem. A valóság köszönőviszonyban sincs a látványtervvel. Ennek ellenére a cég 2012. 11. 05-én kiadott közleményében az áll, hogy „A 2013-as évben a teljes nettó hasznos terület 30%-át bérbe adta a társaság, jelenleg tárgyalások folynak 5 céggel is területbérlés tárgyában.” Az elméletileg kedvezményes bérleti és szolgáltatói díjakról egyébként semmilyen információ nincs az inkubátorház profinak tűnő honlapján, így nem megállapítható, hogy valóban olcsóbbak-e a piaci áraknál" - írják. A teljes bejegyzést itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!