szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A felújított és kibővített Vakok Intézetében kap helyet az Országos Módszertani Központ és az Országos Látásvizsgáló és Állapotfelmérő Központ is.

Kibővült és megújult a Vakok Állami Intézetének zuglói, Hermina úti épületegyüttese. Az intézmény a 600 millió forintos beruházás során új funkciókat is kapott, ott lesz az Országos Módszertani Központ és az Országos Látásvizsgáló és Állapotfelmérő Központ.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a pénteki átadási ünnepségen elmondta: az intézmény felújítása azt mutatja, hogy az állam lehet jó gazda, és a fenntartó megbecsüli a szakmában dolgozókat.

Felhívta a figyelmet, a kormány nemcsak béremeléssel kívánja kifejezni a szociális szakma megbecsülését, hanem azzal is, hogy kiszámíthatóvá, stabillá teszi a hivatást és ahhoz méltó munkafeltételeket is teremt. Közölte, a jövő héten véglegesítik azokat a terveket, amelyek alapján októberben a kormány elé kerülhet a szociális ellátásban dolgozók életpályaprogramja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!