szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét felbukkant egy terv, ami felhőkarcolót álmodik Budapestre, a Deák tér mellé. Nem ez az első, az Index összeszedte a korábbi próbálkozásokat.

Legyen felhókarcoló Budapesten, vagy ne legyen felhőkarcoló Budapesten? A kérdés időről-időre felbukkan, de felhőkarcoló máig nincs a fővárosban. A belvárosi Városháza tér beépítésére dolgozott ki tervet a Reload építészstúdió, amivel megoldanák a Főtér-Városháza kombó régóta fájó hiányát is.

©

Az Index ennek kapcsán összeszedte a budapesti Városháza-Főtér-(Tűz)torony kialakítására az utóbbi 100-120 évben készített terveket, ezekből kiderül az  is, hogy ez a minden valamirevaló városban meglévő városszerkezeti egység régen Budapesten – sőt, Budán és Pesten külön külön is – létezett, de elbontották és nem építették újra.

©

A Reload tervei szerint a Városháza és az előtte (mögötte) található nagyméretű beépítetlen terület mind funkciója, mind pozíciója által fontos viszonyítási pontja a városnak, így alkalmas terület Budapest főterének kialakítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!