szerző:
hvg.hu

Ismét felbukkant egy terv, ami felhőkarcolót álmodik Budapestre, a Deák tér mellé. Nem ez az első, az Index összeszedte a korábbi próbálkozásokat.

Legyen felhókarcoló Budapesten, vagy ne legyen felhőkarcoló Budapesten? A kérdés időről-időre felbukkan, de felhőkarcoló máig nincs a fővárosban. A belvárosi Városháza tér beépítésére dolgozott ki tervet a Reload építészstúdió, amivel megoldanák a Főtér-Városháza kombó régóta fájó hiányát is.

©

Az Index ennek kapcsán összeszedte a budapesti Városháza-Főtér-(Tűz)torony kialakítására az utóbbi 100-120 évben készített terveket, ezekből kiderül az  is, hogy ez a minden valamirevaló városban meglévő városszerkezeti egység régen Budapesten – sőt, Budán és Pesten külön külön is – létezett, de elbontották és nem építették újra.

©

A Reload tervei szerint a Városháza és az előtte (mögötte) található nagyméretű beépítetlen terület mind funkciója, mind pozíciója által fontos viszonyítási pontja a városnak, így alkalmas terület Budapest főterének kialakítására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!