szerző:
hvg.hu

Nincs építési engedély a Lidl újbudai áruházára, de már félig készen van.

Három hónapja zajlik építésrendészeti eljárás a Lidl ellen Újbudán, miután állítólag építési engedély nélkül épít egy áruházat – írja a Magyar Nemzet. Az épület a Galambóc utca és a Fehérvári út sarkán, egy autófelszerelési bolt helyén épül, melyet a Lidl nagyrészt lebontott, mindössze az új betonszerkezet egyik oldalát töltik ki a láthatóan rossz minőségű, régi épületből maradt téglák. Míg a régi ingatlanok átalakítása nem engedélyköteles, az újak felhúzása az, a Lidlnek viszont nincs építési engedélye.

A XI. kerületi polgármesteri hivatal azt nyilatkozta, építésrendészeti eljárást kezdeményezett. A Lidl szerint viszont azért nem engedélykötelesek, mert az átalakítás magában foglalja a bontást is.

A napilapot egyébként a környéken élők keresték meg azzal, hogy szerintük kisebb pláza épül a szomszédjukban. A Lidl szerint ez nem igaz, ugyanakkora épületet húznak fel a telken, mint amekkora állt.

A kivitelező Emel Kft.-ét január végén egyébként 1,2 millió forintra büntette a gazdasági bizottság jogellenes közterület-használat, konténerek és építési anyagok illegális elhelyezése miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!