Tetszett a cikk?

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter hétfőn felszólalt az olaszországi Comóban megrendezett European eGoverment 2003 (európai elektronikus kormányzat) elnevezésű e-közigazgatási konferencián.

A magyar miniszter kiemelte: Magyarországot az uniós csatlakozó országok nevében kérték fel a konferencián felszólalásra, mintegy jelezve, hogy minket tekintenek ezen országok között az elektronikus közigazgatási munkák egyik fő szervezőjének. Kovács Kálmán előadásában három fontos szempontot emelt ki az e-közigazgatás fejlődésével kapcsolatban: a távközlés liberalizációját, illetve az erre vonatkozó törvénykezés megteremtését, továbbá az e-kormányzati munka technikai háttere megteremtésének szükségességét, valamint azt, hogy az önkormányzatok ügyintézése legyen az ügyfélbarát elektronikus közigazgatás egyik kitörési pontja.
A konferencia fő feladata az e-közigazgatás stratégiai prioritásaira vonatkozó európai konszenzus megerősítése és kibővítése. A rendezvényen bemutatnak jelenleg elérhető interaktív elektronikus közszolgáltatásokat. Az érdeklődők két kiállításon ismerkedhetnek meg a szektor legújabb megoldásaival, köztük a magyar fejlesztésű BuilDog rendszerrel, amely a Hallgatói Információs Központtal közösen képviseli Magyarországot a kiállításon. Ezt is felkereste hétfőn Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, akit kiállításunkon Kovács Kálmán köszöntött. Mint ismeretes, Olaszország, jelenlegi soros uniós elnökségének idején az információtechnológia európai fejlődését kiemelt kérdésként szeretné kezelni, eredményt elérni az elektronikus kormányzat fejlesztésében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t