A miniszterelnök utasította a pénzügyminisztert, hogy a jövő heti kormányülésre készítsen olyan előterjesztést, amely lehetővé teszi az 53. heti nyugdíjak novemberi kifizetését - jelentette be Gál J. Zoltán a kabinet szerdai ülését követően. A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a kabinet a következő hetekben tárgyal a lakásépítési adókedvezményekről "oly módon, hogy a kedvezmények megmaradjanak a rászorulók és a fiatalok számára".

A szakemberek most azon dolgoznak, hogy pontosan kik, és milyen mértékben vehetik majd igénybe a lakáshoz jutást elősegítő kedvezményeket – mondta el a kormányszóvivő. Az új rendszerben várhatóan nem támogatják majd azokat a nagyjövedelműeket, akiket a mai, a kormány által igazságtalannak ítélt rendszer preferál.
A kormány nem tárgyalt a jövő évi személyijövedelemadó-tábla kapcsán kialakult koalíciós vitáról; Gál J. Zoltán szerint az SZDSZ-szel - közös kormányzati célok és feladatok alapján - szakmai egyeztetés folyik erről a kérdésről. A kormányszóvivő aláhúzta: a Medgyessy-kormány az adócsökkentés kormánya lesz, az egyetlen kérdés az, folytatódnak-e jövőre a már megkezdődött adócsökkentések, s ha igen, akkor milyen mértékben.
A kormányszóvivő egy, az 53. heti nyugdíj idei kifizetése kapcsán kifejtette: a kormány lapinformációk alapján a legkevésbé sem szokta megváltoztatni a költségvetéssel kapcsolatos számokat. Közölte: az 53. heti nyugdíj idei kifizetése nem fogja növelni a költségvetés hiányát, mivel a kormány más tételeken megtakarítja ezt az összeget.
A kormány elveszi az emberek döntő többségétől a lakáshitelek utáni adókedvezményeket, és lerombolja az otthonteremtési támogatást - mondta Halász János, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva. Halász szerint a kormányülésen újra világossá vált, hogy a jelentős adóemelések megmaradnak, és ezeknek egyik eleme a lakáshitelek utáni adókedvezmények elvonása. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kemény legény: 30 millió forint a legdrágább eladó hazai Hummer

Kemény legény: 30 millió forint a legdrágább eladó hazai Hummer

Külföldön is tüntetnek: „Lebontjuk Orbánországot és építünk olyat, ahova érdemes lesz hazajönni?”

Külföldön is tüntetnek: „Lebontjuk Orbánországot és építünk olyat, ahova érdemes lesz hazajönni?”

Háfra Noémi a kézilabda álomcsapatban

Háfra Noémi a kézilabda álomcsapatban

BKK: a vasárnapi tüntetés miatt több busz és villamos közlekedése is megváltozik

BKK: a vasárnapi tüntetés miatt több busz és villamos közlekedése is megváltozik

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

Van, ahol már most 11 centis a hótakaró – fotók

Van, ahol már most 11 centis a hótakaró – fotók