Tetszett a cikk?

A miniszterelnök utasította a pénzügyminisztert, hogy a jövő heti kormányülésre készítsen olyan előterjesztést, amely lehetővé teszi az 53. heti nyugdíjak novemberi kifizetését - jelentette be Gál J. Zoltán a kabinet szerdai ülését követően. A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a kabinet a következő hetekben tárgyal a lakásépítési adókedvezményekről "oly módon, hogy a kedvezmények megmaradjanak a rászorulók és a fiatalok számára".

A szakemberek most azon dolgoznak, hogy pontosan kik, és milyen mértékben vehetik majd igénybe a lakáshoz jutást elősegítő kedvezményeket – mondta el a kormányszóvivő. Az új rendszerben várhatóan nem támogatják majd azokat a nagyjövedelműeket, akiket a mai, a kormány által igazságtalannak ítélt rendszer preferál.
A kormány nem tárgyalt a jövő évi személyijövedelemadó-tábla kapcsán kialakult koalíciós vitáról; Gál J. Zoltán szerint az SZDSZ-szel - közös kormányzati célok és feladatok alapján - szakmai egyeztetés folyik erről a kérdésről. A kormányszóvivő aláhúzta: a Medgyessy-kormány az adócsökkentés kormánya lesz, az egyetlen kérdés az, folytatódnak-e jövőre a már megkezdődött adócsökkentések, s ha igen, akkor milyen mértékben.
A kormányszóvivő egy, az 53. heti nyugdíj idei kifizetése kapcsán kifejtette: a kormány lapinformációk alapján a legkevésbé sem szokta megváltoztatni a költségvetéssel kapcsolatos számokat. Közölte: az 53. heti nyugdíj idei kifizetése nem fogja növelni a költségvetés hiányát, mivel a kormány más tételeken megtakarítja ezt az összeget.
A kormány elveszi az emberek döntő többségétől a lakáshitelek utáni adókedvezményeket, és lerombolja az otthonteremtési támogatást - mondta Halász János, a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva. Halász szerint a kormányülésen újra világossá vált, hogy a jelentős adóemelések megmaradnak, és ezeknek egyik eleme a lakáshitelek utáni adókedvezmények elvonása. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

Süddeutsche Zeitung: A Néppártnak színt kell vallania Orbánról

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe