szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kicstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idén is kiállít a Cannes-i nemzetközi ingatlanfejlesztő szakvásáron, tíz állami ingatlant kínálnak a befektetőknek.

Bardóczy Árpád értékesítési főosztályvezető elmondta: a március 8. és 11. közötti MIPIM szakvásáron a KVI által bemutatásra szánt tíz állami ingatlan összességében mintegy 20-25 milliárd forintot ér.

A felkínált ingatlanok között lesz a Mária Terézia laktanya, továbbá több balatoni illetve dunakanyari exkluzív idegenforgalmi ingatlan, mint például a tihanyi Park Hotel, a Club Aliga, a szentendrei Dunakorzó Hotel, a leányfalui Hotel Villa szálloda.

Bardóczy Árpád elmondta, a MIPIM-en az az általános gyakorlat szerint ugyan elindulnak az üzletkötések, de az ügyletek lezárása csak jóval a kiállítás utáni időszakban történik. Élénk az érdeklődés a magyar ingatlanok iránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Ingatlanpiac: még mindig vonzó a dunai panoráma

Az ingatlanfejlesztő cégek közül egyre többen választják a Duna fővárosi partszakaszát. A Riverside Apartmanház beruházója például most a szomszédos gázkészülékgyár területén kezdett újabb beruházásba. A védett gyárcsarnokban divatos loftokat alakítanak ki.

hvg.hu Gazdaság

Ingatlanügyletek toplistája 2004

Közel 660 millió eurót, azaz több mint 160 milliárd forintot ért az öt legnagyobb ingatlanügylet 2004-ben – írja év végi összefoglalójában a Budapest Business Journal (BBJ). A legnagyobb hazai üzletek listáján számos ingatlantranzakciót is találni, a legnagyobbak bevásárlóközpontok és irodaházak cseréltek gazdát. A listáról az öt legnagyobb ügyletet mutatjuk most be.

MTI Itthon

Nem sikkasztott az ingatlankezelő volt vezérigazgatója

Bűncselekmény hiányában felmentette a sikkasztás és magánokirattal visszaélés vádja alól nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Kovács Tibort, a Fővárosi Ingatlan Kezelő (FIK) Rt. volt vezérigazgatóját.

MTI Gazdaság

Nincs túl a válságon a budapesti ingatlanpiac

Túlkínálat jellemezi a budapesti lakáspiacot, amely továbbra sem jutott túl a tavalyi támogatásszigorítás okozta keresleti sokkon, miközben a megkezdett fejlesztések miatt továbbra is bővül a kínálat - derül ki a GKI Gazdaságkutató ingatlanpiaci felméréséből.

Pénzügyek

MÁV-ingatlan-börze

Csak a fele kelt el annak a több mint 150 ingatlannak, amelyeket tavaly november-decemberben hirdetett meg a Magyar...